Fotogalerie

Bezoek brouwerij De Landtsheer / Malheur van 7 februari 2015   (Foto P.T.)

DINER

4e WAASMUNSTERS CULINAIR BIERFESTIVAL.    01/12/2018

NIEUWE BIEREN 2018.      23/10/2018

WESTVLAAMSE BROUWERIJEN.   22/09/2018

BIEREN VAN BIJ DE BUREN!   20/06/2018


Op 20 juni kwam de ondervoorzitter van de bierclub ‘De Objectieve Kaaischuimers’ uit Temse ons vergasten op een uiteenzetting en degustatie van enkel Nederlandse bieren me daarbij horende hapjes!

Er werden door de aanwezigen zelfs punten gegeven en ook werden de bieren vergeleken met een gelijkaardig Belgisch bier!

Uit de 5 geproefde bieren kwam er één toppertje uit : ‘Mooie Nel’ van de brouwerij Jopler!

De hapjes werden goed gesmaakt! Vooral ons bestuurslid Eddy die op deze dag sous - chef was heeft verschillende broodjes kroket geproefd en de overblijvende maatjes ook tot de zijne genomen!

Het was eens een andere activiteit als afsluiter van ons voorjaar maar nu weten we zeker dat ook bij een WK – bier tussen Nederland en België wij zeker de onovertroffen winnaar zijn !

Vraag dat maar aan Marc Lukaku, Eddy Tielemans, Luc Fellaini, Toon Hazard, Paul De Bruyne, Sam Courtois en  Erwin Martinez !


Erwin.

Foto's Paul Thuysbaert


PROEVERIJ BROUWERIJ 't VERZET    20/03/2018


Op dinsdag 20 april 2018 kregen wij bezoek van de brouwerij t’ Verzet uit Anzegem!

Brouwer Koen wist ons op een zeer enthousiaste manier te onderhouden over hun nieuwe brouwerij die hij samen met Alex en Joran wist op te bouwen vanuit een hobbybrouwerij.

De geproefde bieren waren de Rebel Local,  het nieuwe Space Cadet bier, de Moose Blues, de Raspberry en de Oaky Moaky!

Vijf verschillende bieren die op een bijzondere manier in de smaak vielen bij de fijnproevers!

Vooral de Rebel Local was een voltreffer en daarom zullen we dit bier dan ook schenken op paasmaandag!

Een dikke proficiat aan brouwer Koen en zijn brouwerij !


Erwin


Foto's Paul Thuysbaert

ABDIJBIEREN EN HUN KAZEN.    28/02/2018


Op woensdag 28 februari stelde onze club een 6-tal abdijbieren voor.

Na het welkomstwoord door onze voorzitter Erwin – met de officiële verwelkoming van Toon Baeten als bestuurslid - , kon de bestuursploeg de abdijavond starten. Deze avond werd door het eigen huis verzorgd.

Het werd een abdijavond omdat naast de 6 bieren ook de 6 eigen kazen werden geproefd. De combinatie van bier en eigen kaas maakte van deze avond een speciale avond. De talrijke leden en niet-leden konden genieten van achtereenvolgens Maredsous, Postel, Corsendonk, Affligem, Averbode en Bornem.

Na een korte inleiding over de historiek en de kenmerken van een abdijbier en zijn kaas, begon het proeven. De aanwezigen konden die avond ook ‘het Bierminners-abdijbier van het jaar verkiezen. Dat bier werd – ondertussen -geschonken tijdens onze jaarmarktactiviteit. Averbode kaapte de ‘palm’.

Bij de 6 voorstellingen werd telkens het bier, de abdij op zich en de kaas toegelicht. Enkel bij het laatste bier – Bornem, of eigenlijk het etikettenbier Roosenberg – werd een aparte kaas voorgesteld: een kaas gemaakt met het bier, maar niet door de abdij zelf.

Traditiegetrouw eindigde de geslaagde avond met een proost op de gezellige en lekkere avond van de Bierminners.


Eddy.


Foto's Paul.


DESSERTEN MET BIER      07/12/2017


Deze dag was Luc onze event manager!

Als bekwaam patissier wist hij ons te verrassen met 6 heerlijke nagerechten op basis van bier met daarbij horend natuurlijk het bijpassend biertje als proevertje.

Het aanbod ging van een chocoladecake naar een sabayon, een baba, een sorbet, en een bavarois om te eindigen met een heerlijke eclair!

De bijhorende biertjes waren ook niet versmaden : een Rodenbach Vintage, een kriekbier van Boelens, een Bourgogne de Flandres Bruin, een Geuze Boon Mariage Parfait, een Hoegaarden en tot slot een Rochefort 10 !

Ook onze leden mochten meehelpen aan deze mooie creaties !

Heel wat leuke ideeën voor de feestmaaltijd op eindejaar !


Erwin Verdurmen


De recepten van deze schitterende nagerechten zijn te vinden op onze pagina "Bier en Gastronomie". Uitproberen maar en... genieten!!!

DAGUITSTAP WALLONIË, Brasserie “Les 3 Fourquets” (Lupulus) en Brasserie d'Achouffe        14/10/2017


Op zaterdag 14 oktober bezochten wij de Brasserie Les 3 Fourquets alsook de Brasserie d'Achouffe!

Beide brouwerijen wisten ons op een fijne manier te ontvangen en rond te leiden op hun domein. Natuurlijk werden ook de bieren van de brouwerij geproefd en kregen we er zelfs nog een mooi degustatieglas bovenop!

's Middags  Was er een gastronomische lunch om de vingers van af te likken en 's avonds werd er ons een koude schotel aangeboden die weinigen van ons volledig wisten te verorberen.

Tussen de 2 brouwerijbezoeken door werden we op een deskundige manier gegidst op een zomerse wandeling door Luc Bastiaens die de ganse uitstap had georganiseerd !

De kwantiteit aan deelnemers was misschien wat minder maar de kwaliteit van de daguitstap wist alles te overtreffen!


Erwin Verdurmen


Foto's Paul Thuysbaert

FIETSTOCHT ‘WAASLAND WATERKANT’    10/06/2017


Op zaterdag 10 juni genoten een 25-tal fietsers van een mooie tocht die werd uitgestippeld door twee van onze bestuursleden!

Op onze eerste stop kregen we een prima rondleiding bij brouwerij en b&b De Cock !

De vroegere brouwerij Verbeeck – Back in het centrum van Tielrode werd volledig verbouwd door de bekende ballonvaarder Philippe De Cock . Zowel zijn zoon Jozef  als zijn dochter Charlotte zetten hun schouders onder dit nieuwe project! Je kan er zelf overnachten boven de brouwzaal als je de dag nadien maar actief meehelpt aan het brouwproces!

Achter de verbruikerszaal heb je een prachtig zicht op de nieuw aangeplante kriekenboomgaard waarbij men de enten van de oude kriekenbomen geplant heeft! De geproefde biertjes waren van een wat hoger alcoholgehalte maar smaakten licht zoet door toevoeging van het fruit!

We waren de ‘allereerste’ bezoekers van hun brouwerij! Dit werd dan ook door Paul op de gevoelige plaat vastgelegd!

Na het brouwerijbezoek reden we verder naar Café De Gulden Cop waar enkele lokale biertjes werden geproefd.

Vandaar ging het naar de Zilverreiger in Weert waar we vergast werden op een lekker belegd broodje met een aantal  heerlijke streekbieren erbij! Voor de aanwezige dames werd er door het bestuur een zakje ‘Slijkneuskoekjes’ aangeboden om er thuis bij een koffietje rustig van te genieten!

Achteraf werd door de club nog een glaasje aangeboden in De Welkom !


Erwin Verdurmen

Foto's Paul Thuysbaert


BROEDER JAOB OP BEZOEK TE SOMBEKE    09/05/2017


Op 9 mei 2017 mochten we brouwer Johan Claes uit Rotselaer in ons lokaal te Sombeke verwelkomen!

Hij liet ons een ruim assortiment aan bieren proeven zoals de Kotmadam, het Beiaardbier,de Tripel, de Lazarus alsook de zwaardere bieren zoals de Doble Port, de Double Espresso en het Brut Rosé bier.

Voor vele van ons waren dit tot nu toe onbekende bieren !

Ook door de kleine quiz die op het einde werd gehouden gingen heel wat aanwezigen naar huis met een 75cl fles uit het assortiment!


Erwin Verdurmen

Foto's Paul Thuysbaert


DINER MET HOPSCHEUTEN 04/04/2017


Op 04 april trokken met een grote delegatie per bus naar het Restaurant

’t Wethuis te Lochristi.

Daar konden we genieten van een gastronomisch ‘hopgebeuren’ in stijl!

Vanaf het aperitiefbordje tot en met het hopdessert wist de chef ons te bekoren met heerlijke hopgerechten alsook de daarbij horende aangepaste bieren zoals het Keikoppenbier, het Sint-Bernardus witbier, de Trippel Plukker en natuurlijk als afsluiten de Westmalle Tripel!

Het werd weerom een gezellige avond onder vrienden waar iedereen tevreden en voldaan met de bus kon huiswaarts keren!


Erwin Verdurmen

Foto's Paul Thuysbaert

DEGUSTATIE BUITENLANDSE TRAPPISTEN  14/03/2017


Deze avond werden er door de bestuursleden 5 buitenlandse trappisten voorgesteld die blind geproefd werden.

Zo waren er 2 Nederlandse trappisten, 1 Amerikaanse, 1 Italiaanse en 1 Oostenrijkse ter degustatie aangeboden.

Per tafel moesten de leden punten geven op het uitzicht, de geur, de smaak en de afdronk van elke trappist. Ook moesten zij raden uit welk land deze trappist kwam!

De trappist met de hoogste scoren was de Zundert uit de Abdij Maria Toevlucht in Nederland!

Uit de groepsdegustatie bleek dat onze leden echte kenners zijn geworden die op een professionele manier de bieren wisten te bespreken! Zo zie je maar dat een bierclub iets anders is dan alleen maar ‘pinten’ drinken!


Erwin Verdurmen

Foto's Paul Thuysbaert

BEZOEK BROUWERIJ HAACHT  27/02/2017


Het vertrek was wat later dan voorzien door een misverstand van de busmaatschappij maar toch geraakte we tijdig in de brouwerij!

Ondanks de regen wisten de plaatselijke gidsen een mooie en interessante rondleiding aan te bieden. Voor de eerste maal kregen we zicht op een grote en zéér propere brouwerij in al zijn facetten.

Deze brouwerij is namelijk de 4de grootste brouwerij van ons land en brengt  naast een ruim assortiment aan bieren ook verschillende frisdranken op de markt. Zo zijn zij ook de hoofdproducent van Pepsi Cola in ons land.

Na de rondleiding kregen we drie heerlijke bieren naar keuze en ging iedereen naar huis met een 75cl fles Prior Tongerlo!

Weerom een mooie uitstap ondanks de minder goede weersomstandigheden!


Erwin Verdurmen

Foto's Paul Thuysbaert


NIEUWJAARSRECEPTIE 15/01/2017


Ook dit jaar konden we spreken over een grote opkomst van onze leden! Onze leden kwamen niets te kort want er was een mooi assortiment aan dranken waarbij nagenoeg elk biertype aan bod kwam. Er was zelfs een oesterbier, ons geschonken door onze lokale brouwer  Jan Wouters , een ideale food paring  met onze verse oesters!

Ook waren er net als de vorige jaren heerlijke pizza’s, lekkere kippenboutjes, vers gebakken worstenbroodjes en nog vele andere snacks!

De dames van de bestuursleden kregen een bloemenruikertje om de vele uren dat zij alleen zaten tijdens onze vergaderingen goed te maken!


Erwin Verdurmen

Foto's Paul Thuysbaert

KERSTBIERENPROEVING 13/12/2016


Op 13 december stelde De Bierminners een aantal kerstbieren voor. Een 50-tal aanwezigen konden zes winterse bieren degusteren. Na een kort openingswoord door  Luc, nam Marc de microfoon om de ontstaansgeschiedenis van kerstbieren te schetsen. Marc vertelde onder andere over hoe en wanneer kerstbieren zijn ontstaan en over de typische kenmerken van deze bieren.

Het tweede luik van de avond bestond dan uit het proeven van de zes bieren. Elk bestuurslid – voorzitter Erwin was deze avond verontschuldigd – stelde een kerstbier voor. De bierliefhebbers konden zich focussen op de kleur, de pareling, het schuim en natuurlijk ook de (na)smaak. Het eerste bier was een Zweeds kerstbier, Stallhagen Jullbock. Daarna volgden vijf Belgische bieren: La Rulles cuvée Meileurs Voeux, Netebuk Winter van brouwerij Gulden Spoor, Winter Mess van Brasserie de la Senne, St-Feuillien Cuvée de Noël en tot slot Avec les Bons Voeux de la Brasserie Dupont. 

Het laatste luik van de avond bestond uit de ‘kiesronde’. Elke aanwezige bierliefhebber mocht zijn voorkeurbier bepalen en zo konden de bestuursleden – na een kort intermezzo – de voorkeur van De Bierminners bekend maken. Het kerstbier met de meeste stemmen werd La Rulles cuvée Meileurs Voeux. Dit bier wordt/werd aan de leden aangeboden op de Nieuwjaarsreceptie, op 15 januari.

Naar goede gewoonte werd de avond afgesloten met het degusteren van de ‘rest van de bieren’.


Tekst Eddy Van Hoyweghen    Foto's Paul Thuysbaert


EEN DAGJE LIMBURG…  03/09/2016


Op een zonnige zaterdag 3 september 2016 trokken we met een volle autocar richting Limburg! We hadden gepland om tijdens de busrit aan iedereen een glaasje van ons eerste brouwsel aan te bieden maar hier stak de chauffeur echter een stokje voor! Er mocht geen bier in glazen gedronken worden op de bus. Het was dan wachten tot op onze eerste stopplaats in de B- mine van Beringen om ons eerste proefsel aan te bieden! Dit viel bij iedereen fel in de smaak! Een biertje van 6° met een mooie schuimkraag en een vrij bittere afdronk!

Door 3 ervaren mijnwerkers werden we in de Beringse mijn rondgeleid en volgenden we met zijn allen het mijnwerkerspad.

Na deze mooie ervaring gingen we lekker lunchen in een nabijgelegen wegrestaurant waar de eerste streekbiertjes geproefd werden bij het driegangen menu.

Daarna vertrokken we naar Brouwerij Ter Dolen waar eerst een mooie rondleiding plaatsvond en we daarna konden proeven van een drietal verfrissende biertjes !

En dan naar Wilderen naar de Stokerij Brouwerij waar we ontvangen werden door Ronny Van Langenaeken, de voorzitter van de Limburgse Biervrienden!

Ook hier kregen we een uitgebreide rondleiding in de stokerij en brouwerij en kreeg iedereen de kans om een aantal biertjes te proeven of een jenever van de plaatselijke stokerij!

Bovendien hadden we een aangenaam gesprek met de eigenaar die ons vertelde over de zeer geslaagde renovatie van de oude gebouwen.

Het was weerom een zeer mooie uitstap en iedereen stapte ’s avonds moe maar voldaan uit de bus!


Erwin Verdurmen

Foto's Eddy Van Hoyweghen en Paul Thuysbaert.

DEGUSTATIE BIERCOCKTAILS  17/06/2016


Op vrijdag 17 juni 2016 proefden we met een 40-tal leden de 7 verschillende biercocktails die ons geserveerd werden door Sam en Joachim! De smaken varieerden van heel zoet naar bitter. Zowel de aanwezige dames als de heren wisten de 7 biercocktail te appreciëren. 

De ene al wat meer dan de andere!

Alle cocktails werden vakkundig beoordeeld en de 3 beste werden weerhouden voor onze speciale cocktailstand op het 11 – juli feest in Blauwendael!


De winnende cocktails waren :

4- Scissors : Geuze-Wodka-Triple Sec

Skyline 7 : Straffe Hendrik-Triple Sec- en witte wijn

Gnomes Barley Wine : La Chouffe –Wodka- Sinaasappelsap

De recepten van alle cocktails kan u vinden op de pagina "Bier en Gastronomie".


Een dikke proficiat aan Joachim en Sam voor deze speciale en leerrijke degustatie!


Jullie voorzitter

Foto's Paul Thuysbaert